Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Fietsen langs open atelierdeuren

Atelier in Beeld

6 en 7 mei biedt Atelier in Beeld je dé kans om achter de schermen, verfdoeken, klei en installaties … te kijken hoe kunst gemaakt wordt. In de regio Stuifzand zijn er meer dan 25 adressen met meer dan 30 kunstenaars die je nieuwsgierige blik verwelkomen.

Dit jaar biedt cultuurregio Stuifzand met tijdelijke POP-UP’s ook atelierhouders zonder toegankelijk atelier de kans om hun werk en werkwijze te tonen.

POP-UP’s

Kim Nevelsteen, coördinator bij Stuifzand, vertelt: “We kregen van enkele kunstenaars het signaal dat zij wel wilden meedoen aan Atelier in Beeld, maar dat ze niet over een atelier beschikken waar ze bezoek kunnen toelaten. Dat bracht ons op het idee van een POP-UP.”

Omdat de zeven gemeenten van Stuifzand op vlak van cultuur steeds nauwer samenwerken was het ook hier een evidentie dat niet in élke gemeente een POP-UP nodig was, maar dat de drie leuke en unieke locaties openstaan voor kunstenaars uit de zeven gemeenten.

Fietstochten

De drie POP-UP locaties zijn meteen ook startpunten voor speciaal voor dit weekend gemaakte fietsroutes.

Drie fietsroutes, die de fietsknooppunten volgen, verbinden alle ateliers die meedoen aan Atelier in Beeld. Met routes van ca. 20km tot 55km is er meer dan 100 kilometers kunst- en fietsplezier voor de enthousiasten!

Rijkdom aan kunstuitingen

“Activiteiten als deze tonen hoe rijk onze regio is aan creatievelingen” vertelt Kim. Je kan schilders, designers, illustratoren, keramisten, fotografen, grafici, beeldhouwers, digitale en textiel kunstenaars, street art makers, mozaïekmakers en installatiekunstenaars aan het werk zien.

Sommige ateliers geven je geuren en kleuren van één kunstenaar, maar op meer dan 10 plaatsen – waaronder de POP-UP’s – vind je het werk van meerdere artiesten.

Het is de eerste keer dat Stuifzand een extra laag toevoegt aan Atelier in Beeld. “We wisten niet goed wat we met de POP-UP’s moesten verwachten, maar voor ons is het een geslaagd experiment” glundert Kim tevreden.

Atelier in Beeld

Deel dit artikel